VSN masterclass

VSN Masterclass

Sporten is gezond, maar hoe zit dat met de mond?
” De invloed van sport en voeding op de mondgezondheid”

Programma:

13.30u inloop

13.45u start / welkom

13.50u Louise Witteman – Wat is mondgezondheid

14.35u Nanette Meertens- Guillaume – Het verhaal van Slaap en de invloed op de mondgezondheid

15.20u pauze

15.30u Michiel Lieshout – Mondgezondheid bij de sporter

16.45u afsluiting

Informatie over de sprekers:

Louise Witteman
Louise Witteman is diëtist, en zette in 2004 de rol van voeding bij het behoud van de mondgezondheid opnieuw op de kaart. Sindsdien geeft zij les en schrijft zij over dit onderwerp. Tijdens haar presentatie zal ze jullie introduceren in de vele relaties tussen voeding en aandoeningen in de mond en de rol van vitamines en mineralen hierbij.

Nanette Meertens -Guillaume
Dat de mond meer is dan die bak vol tanden, werd mij al snel duidelijk. Ik was pas afgestudeerd en kreeg een klant in de behandelstoel waarbij de mondgezondheid altijd top was, geen plaque, geen bloeding, geen ontsteking, zo’n heerlijk gezonde mond! En ineens was die mond niet meer zo gezond, bloedend tandvlees, ontstekingen en dat ondanks perfecte mondhygiëne. De standaardvragen als ben je gezond kwam niets geks uit. Tot ik zei, ben je zwanger? Verschrikt keek ze me aan en zegt: hoe weet je dat? Ik zei toen heel stoer, nou aan je tandvlees!
In 2001 studeerde ik af en begon mijn werkende carrière in een orthodontiepraktijk te Leiden en een tandartsenpraktijk in Berkel en Rodenrijs. Sinds 17 jaar heb ik mijn eigen vrijgevestigde mondhygiënistenpraktijk in Voorschoten, Schoongebit.nl . Naast mondhygiënist en ondernemer, ben ik ook echtgenote en moeder van een zoon van 14 en een meisjestweeling van 12.
Als mondhygiënist kijk ik in mijn praktijk breder naar de mond, verder dan die bak vol tanden, naar de mens achter de mond. Dat de mond vele relaties kent naar aandoeningen wordt steeds duidelijker, mond bacteriën spelen een grote rol in vele aandoeningen of hebben relaties naar aandoeningen. Maar de mond is nog zoveel meer. Ik neem je mee in het verhaal van Slaap en de invloed op de mondgezondheid, een van de vele relaties naar de mond!

Drs. H.F.J. (Michiel) Lieshout
Michiel studeerde tandheelkunde in Nijmegen. Na zijn afstuderen in 2003 trad hij, als tandarts, in dienst bij de Koninklijke Marine. In 2008 is hij gestart met de opleiding Maxillofaciale Prothetiek bij de Stichting voor Bijzondere Tandheelkunde Amsterdam (SBT). Van 2009 tot 2017 is hij werkzaam geweest als tandarts Maxillofaciale Prothetiek in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, Amsterdam (Nederlands Kanker Instituut). Daarnaast is Michiel, in 2012 als restauratief tandarts (NVVRT/ EPA), in de verwijspraktijk voor prothetische en restauratieve zorg PRO-Rotterdam (PROCLIN) gaan werken.
Sinds 2021 heeft Michiel zich ingekocht in een algemene praktijk in Berkel en Rodenrijs (TandartsenPraktijk Lansingerland). Hier combineert hij algemene tandheelkunde met complexe/restauratieve tandheelkundige casuïstiek, deels op verwijzing uit de omgeving en zijn andere ‘hobby’; de interactie tussen (top)sport en mondgezondheid.
Naast de werkzaamheden ‘aan de stoel’ is Michiel adviseur bij Dentiva op het gebied van de mogelijkheden tot het verduurzamen in de mondzorg.
Over de vele interesses geeft Michiel met enige regelmaat lezingen en schrijft hij artikelen in diverse tijdschriften.

VSN Masterclass

Vergeet je niet aan te melden voor de masterclass op 14 juni 2024 met als thema: Hormoonbalans bij sporters. De masterclass is online te volgen.

Aanmelden doe je via onderstaande knop

Algemene ledenvergadering

Vergeet niet onze algemene ledenvergadering op 21 maart 2024 bij te wonen. De vergadering vindt plaats van 15.00-17.30 uur. Aanmelden kan via onderstaand formulier.