Over ons

De Vereniging Sportdiëtetiek Nederland (VSN) is een jonge vereniging, opgericht in 2004, waarin gecertificeerde sportdiëtisten zich verenigd hebben. De leden van de VSN zijn actief binnen alle lagen van de Nederlandse sport: van amateursporter tot talentvol jeugdatleet en van revalidatiepatiënt tot topsporter.

Onafhankelijkheid, professionaliteit en kwaliteit staan voorop bij de sportdiëtisten van VSN

De VSN: voor en door leden

Het is ons doel om iedere sportdiëtist op zijn/haar niveau bij te scholen, om kennis met elkaar te delen, om de kwaliteit van de sportdiëtist te bewaken en om het vak sportdiëtetiek op de kaart te zetten.

Daarom organiseert de VSN jaarlijks bijscholingen voor leden, biedt de vereniging de mogelijkheid om leden te laten profiteren van kortingen op externe scholingen en lidmaatschappen en kunnen leden van elkaar leren via een afgeschermd deel op onze website. Ook neemt de VSN deel aan diverse multidisciplinaire overlegorganen op het gebied van de sport(geneeskunde) om de belangen van onze leden te kunnen vertegenwoordigen.

Onafhankelijkheid, professionaliteit en kwaliteit​

Bij de VSN staan we voor onafhankelijkheid, professionaliteit en kwaliteit als het gaat om het verstrekken van sportvoedingsadviezen door VSN sportdiëtisten aan individuen, groepen, teams, bonden en medeparamedici. Alleen diëtisten die de post-HBO opleiding Sportdiëtetiek met goed gevolg hebben doorlopen kunnen lid worden van de VSN.

Betrouwbare kennis en wetenschappelijke inzichten staan dus voorop bij onze vereniging. Daardoor is de VSN ook dé plek voor iedereen die geïnteresseerd is in voeding en sport en zijn/haar kennis op dit vlak wil vergroten.

Het bestuur

VSN Masterclass

Vergeet je niet aan te melden voor de masterclass op 14 juni 2024 met als thema: Hormoonbalans bij sporters. De masterclass is online te volgen.

Aanmelden doe je via onderstaande knop

Algemene ledenvergadering

Vergeet niet onze algemene ledenvergadering op 21 maart 2024 bij te wonen. De vergadering vindt plaats van 15.00-17.30 uur. Aanmelden kan via onderstaand formulier.