Recepten

Zoek jij een lekker recept? Denk aan een stevig ontbijt voor je training, een goede herstelmaaltijd of een gemakkelijke maar voedzame snack? Dan ben je hier aan het goede adres!

Maaltijden moeten voldoende energie, macronutriënten en micronutriënten bevatten. Maar bovenal moet een maaltijd smaakvol en niet te veel werk zijn.

De basis van goede voeding​

Als sporter is het van essentieel belang dat je goed eet. Maaltijden moeten voldoende energie, macronutriënten (vetten, eiwitten, koolhydraten) en micronutriënten (vitamines en mineralen) bevatten. Maar bovenal moet een maaltijd smaakvol en niet te veel werk zijn.

Verschillende behoeften​

Uiteraard zijn er verschillen in de voedingsbehoeften van sporters. Een duursporter heeft andere behoeften dan een krachtsporter. Een prestatiemaaltijd oftewel pre-workout maaltijd zit net even wat anders in elkaar dan een herstelmaaltijd oftewel een post-workout maaltijd. De ene sporter heeft calorierijke maaltijden nodig en de andere sporter juist minder. En laten we niet de vegetariërs en veganisten vergeten.

Voor ieder wat wils​

Het is ons doel om iedere sportdiëtist op zijn/haar niveau bij te scholen, om kennis met elkaar te delen, om de kwaliteit van de sportdiëtist te bewaken en om het vak sportdiëtetiek op de kaart te zetten.

Daarom organiseert de VSN jaarlijks bijscholingen voor leden, biedt de vereniging de mogelijkheid om leden te laten profiteren van kortingen op externe scholingen en lidmaatschappen en kunnen leden van elkaar leren via een afgeschermd deel op onze website. Ook neemt de VSN deel aan diverse multidisciplinaire overlegorganen op het gebied van de sport(geneeskunde) om de belangen van onze leden te kunnen vertegenwoordigen.

Recepten

Ontbijt
VSN redactie

Gezonde sportontbijtjes

Deze blog is geschreven door: Maaike Enthoven Het ontbijt is een belangrijke onderdeel van een gezond basisvoedingspatroon bij sport. Ga je na het ontbijt een

Lees meer »

VSN Masterclass

Vergeet je niet aan te melden voor de masterclass op 14 juni 2024 met als thema: Hormoonbalans bij sporters. De masterclass is online te volgen.

Aanmelden doe je via onderstaande knop

Algemene ledenvergadering

Vergeet niet onze algemene ledenvergadering op 21 maart 2024 bij te wonen. De vergadering vindt plaats van 15.00-17.30 uur. Aanmelden kan via onderstaand formulier.